Domotica

beveiliging1Het woord Domotica is een samentrekking van domus (woning) en telematica en betekent eigenlijk huisautomatisering. Domotica integreert technologieën en diensten in huishoudens en organisaties en verhoogt het leefcomfort in uw woning en draagt op een efficiënte wijze bij aan slim wonen en werken.

Bij domotica draait het niet alleen om de integratie van techniek in de woning zoals verwarmen, ventileren en verlichten, maar ook om de integratie van diensten en service van buitenaf naar de woning toe zoals alarmeren, telefoneren en televisie kijken.

Domotica omvat alle elektronische toepassingen in de woning om functies te besturen en diensten uit de woonomgeving te gebruiken. Dit gebeurt bij voorkeur flexibel, op elke plek en op elk tijdstip dat het de bewoner past, met een gemakkelijke bediening en desgewenst op afstand.

Domotica  betekent extra comfort, extra veiligheid, extra waardestijging van woning of bedrijfsgebouw. Kortom, het is slim om je huis of bedrijfspand te laten voorzien van domotica-oplossingen.

Domotica schema